Nieuws

Entree- wat is dat nu?

Met Entree coachen wij jongvolwassenen (18-35j) met een kankerervaring naar een studie of tewerkstelling. Wij hebben ook een Instagram waar we jongeren willen samenbrengen, hun verhaal laten vertellen en informatie en tips delen over relevante thema’s m.b.t. werk en studeren.

Entree is een gratis dienstverlening over heel Vlaanderen en wordt uitgevoerd door emino met subsidies van Kom Op Tegen Kanker.

Je kan altijd een kijkje nemen op onze webpagina www.emino.be/entree of ons volgen op Instagram www.instagram.be/entreebyemino.

Wat kan’kermee?!
Existentiële groepstherapie voor mensen met kanker

Wanneer kanker in iemands leven komt, zijn er naast lichamelijk leed ook ervaringen van verlies van houvast, eenzaamheid, angst voor de toekomst en zoeken naar betekenis.
Op het moment dat het levensbedreigende karakter van de ziekte minder centraal staat, worstelen mensen vaak meer met vragen rond zin en betekenis, zoals de vraag welke richting ze met hun leven uit willen en de confrontatie met de eindigheid.
In de existentiële groepstherapie worden groepsleden ondersteund in het omgaan met wat er op hen afkomt wanneer men oog in oog staat met deze ingrijpende ervaring.
Daarnaast biedt de groep een veilige ruimte met lotgenoten, waarin men zich bewust kan worden van wat reeds betekenisvol is geweest. Groepsleden worden tevens uitgenodigd om op zoek te gaan naar nieuwe betekenis in hun huidig en toekomstig leven.

Nieuwe sessies najaar 2020 en voorjaar 2021.

(datum bericht: 2 oktober 2020)