Nieuws

Theater ‘Ik ben kankerpatient, et alors’

Kanker…
We raken er zo aan gewoon. Dokters noemen het ondertussen een chronische ziekte. Voor patiënten en hun omgeving is het een ingrijpend gebeuren.  Het leven is nooit meer hetzelfde, zelfs na genezing.

In het theaterstuk ‘Ik ben kankerpatient, et alors‘ nemen patiënten zelf het woord. Ze getuigen over de ziekte; ze getuigen over het leven. Met een glimlach, een streepje muziek en zelfs wat Griekse mythologie.

Alle thema’s komen aan bod: de haat-liefde verhouding met de pruik, de impact van de ziekte op relatie(s),het warm en soms minder warm contact met zorgverleners, maar vooral over hoe kanker de patiënten brengt waar ze nu staan en hoe het voelt om in “extra-time” te leven. Kortom, alle thema’s die verband houden met kanker komen aan bod …

Het theaterstuk is een pareltje. Het maakt kanker bespreekbaar. Diverse kankers.

Bekijk hier alvast even de trailer : https://vimeo.com/315626923. Voor professionals is het een uniek stukje vorming, voor de man met de pet een eyeopener en voor familie of lotgenoten zo herkenbaar.
Dankzij dit project wordt mensen kracht gegeven om te groeien in hun proces. Een proces van ziek zijn, van lijden, maar evengoed een proces van genezing.

Een (diep)zinnig gebeuren dus. Zeker de moeite waard, we maken er een warm moment van.

De Koninklijke Villa Oostende is facilitator in dit proces, BorstkankerMAN vzw organiseert dit in Mechelen op 27 november, zaal Moonbeat, 19u.

Kris, bestuurder bij BorstkankerMAN vzw, doet er een getuigenis over zijn borstkanker en brengt ook wat muziek.

Tickets kosten 10 euro en kunnen besteld worden via deze link : https://www.borstkankerman.be/theater.html, we vragen om nu reeds de tickets te reserveren, betaling dient pas te gebeuren in september (omwille van de coronamaatregelen).