Wandeling in Lubbeek ‘Craywinckelhof’ op 30 juli

We wandelen door het glooiende landschap van hartje Hageland. Een verrassend parcours langs bospaden, holle wegen, verre uitzichten en akkers. Onderweg bieden we een drankje met een versnapering aan.

De start en aankomst is in Craywinckelhof, de wortels gaan meer dan 100 jaar terug, naar 1893. Van een bescheiden hoevebrouwerij naar een prachtige gerestaureerde vierkantshoeve.

Aansluitend kan je inschrijven voor een rondleiding van de brouwerij met proevertjes.

De brouwerij is het kloppend hart, hier vloeien het traditioneel brouwproces en een moderne infrastructuur moeiteloos samen. Van krachtige ketels, naar een ferme fermentatietank, tot een kelder vol gerijpte bieren.

Onze gids Guido vertelt jullie alles over de geschiedenis, de producten en het leven op het Craywinckelhof. Van waar komt de naam, wat is het mirakel van Lubbeek, de verschillende biersoorten, destillaten en zoveel meer. De rondleiding eindigt met een degustatie van de 6 soorten Kraaikesbier. In de Streekbistro kan je nagenieten van een heerlijk drankje en streekproducten.

Je bent van harte welkom!

Praktisch

Wanneer:  vrijdag 30 juli 2021 samenkomst 13.30 uur ( vertrek 14.00 uur)
Waar:       Brouwerij Craywinckelhof, Staatsbaan 236,  3210 Lubbeek

Afstand:   +/- 6.5km ( goed begaanbare paden)

Deelname is gratis.

Schrijf je in met een mailtje naar envieleuven@gmail.com voor 23 juli met vermelding van je naam, gsm nummer en of je WEL of NIET deelneemt aan de rondleiding met proeverij.