Nieuws

Theater ‘Ik ben kankerpatient, et alors’

Kanker…
We raken er zo aan gewoon. Dokters noemen het ondertussen een chronische ziekte. Voor patiënten en hun omgeving is het een ingrijpend gebeuren.  Het leven is nooit meer hetzelfde, zelfs na genezing.

In het theaterstuk ‘Ik ben kankerpatient, et alors‘ nemen patiënten zelf het woord. Ze getuigen over de ziekte; ze getuigen over het leven. Met een glimlach, een streepje muziek en zelfs wat Griekse mythologie.

Alle thema’s komen aan bod: de haat-liefde verhouding met de pruik, de impact van de ziekte op relatie(s),het warm en soms minder warm contact met zorgverleners, maar vooral over hoe kanker de patiënten brengt waar ze nu staan en hoe het voelt om in “extra-time” te leven. Kortom, alle thema’s die verband houden met kanker komen aan bod …

Het theaterstuk is een pareltje. Het maakt kanker bespreekbaar. Diverse kankers.

Bekijk hier alvast even de trailer : https://vimeo.com/315626923. Voor professionals is het een uniek stukje vorming, voor de man met de pet een eyeopener en voor familie of lotgenoten zo herkenbaar.
Dankzij dit project wordt mensen kracht gegeven om te groeien in hun proces. Een proces van ziek zijn, van lijden, maar evengoed een proces van genezing.

Een (diep)zinnig gebeuren dus. Zeker de moeite waard, we maken er een warm moment van.

De Koninklijke Villa Oostende is facilitator in dit proces, BorstkankerMAN vzw organiseert dit in Mechelen op 27 november, zaal Moonbeat, 19u.

Kris, bestuurder bij BorstkankerMAN vzw, doet er een getuigenis over zijn borstkanker en brengt ook wat muziek.

Tickets kosten 10 euro en kunnen besteld worden via deze link : https://www.borstkankerman.be/theater.html, we vragen om nu reeds de tickets te reserveren, betaling dient pas te gebeuren in september (omwille van de coronamaatregelen).

Tentoonstellingen Kunst als kracht bij kanker

Gebroken Schoonheid – onderdeel van REVERSED van Kula Kalentzi en Luc van Malderen –  Gallerij Rivierenhof  (in het park: westvleugel van het wit kasteel aan de vijver) ingang via Turnhoutsebaan 246,  2100 Deurne van 16 tot en met 26 september.

Openingsuren:  dinsdag tot en met zondag van 12u tot 19u, maandag gesloten

De kracht van K. K-anker, kunst als kracht bij kantelmomenten, Gemeentemuseum (1ste verdieping) – Kasteelstraat 16 , 9140 Temse van 23 tot en met 31 oktober

openingsuren: zaterdag 14-18 u., zondag 10-12 u. en 14-18 u.

Meer info

Entree- wat is dat nu?

Met Entree coachen wij jongvolwassenen (18-35j) met een kankerervaring naar een studie of tewerkstelling. Wij hebben ook een Instagram waar we jongeren willen samenbrengen, hun verhaal laten vertellen en informatie en tips delen over relevante thema’s m.b.t. werk en studeren.

Entree is een gratis dienstverlening over heel Vlaanderen en wordt uitgevoerd door emino met subsidies van Kom Op Tegen Kanker.

Je kan altijd een kijkje nemen op onze webpagina www.emino.be/entree of ons volgen op Instagram www.instagram.be/entreebyemino.