Nieuws

Webinar ‘Hormonen en kanker’

Borstkanker Vlaanderen nodigt u uit voor een webinar rond het thema “Kanker & Hormonen” op zaterdag 21 november 2020 van 10.00u tot 12.00u. Prof. dr. Patrick Neven (Gynaecologische Oncologie UZ Leuven), Ann Gils (diensthoofd Preventie & Beleid KOTK) en Lienke Vandezande (psycho sociaal support team AZ Sint Maarten) hebben het over anti-hormoontherapie en hormoonverstorende stoffen in voeding, kledij, maquillage, …

via deze link kan je inschrijven

Wat kan’kermee?!
Existentiële groepstherapie voor mensen met kanker

Wanneer kanker in iemands leven komt, zijn er naast lichamelijk leed ook ervaringen van verlies van houvast, eenzaamheid, angst voor de toekomst en zoeken naar betekenis.
Op het moment dat het levensbedreigende karakter van de ziekte minder centraal staat, worstelen mensen vaak meer met vragen rond zin en betekenis, zoals de vraag welke richting ze met hun leven uit willen en de confrontatie met de eindigheid.
In de existentiële groepstherapie worden groepsleden ondersteund in het omgaan met wat er op hen afkomt wanneer men oog in oog staat met deze ingrijpende ervaring.
Daarnaast biedt de groep een veilige ruimte met lotgenoten, waarin men zich bewust kan worden van wat reeds betekenisvol is geweest. Groepsleden worden tevens uitgenodigd om op zoek te gaan naar nieuwe betekenis in hun huidig en toekomstig leven.

Nieuwe sessies najaar 2020 en voorjaar 2021.

(datum bericht: 2 oktober 2020)