Nieuws

BRCA1/2 en kinderwens

Charlotte Boven werkt aan een masterproef voor de Faculteit Geneeskunde, KU Leuven over de ervaring en betekenisgeving van koppels die een kind kregen via pre-implantatie genetische diagnostiek (PGD).

Indien je kan en wilt deelnemen aan deze studie kan je haar contacteren via boven.charlotte@hotmail.com.

Meer informatie: Informatiebrief PGDRekruteringstekst PGD

(datum bericht: 22 februari 2019)

Kanker en verzekeringen

Wie kanker heeft of had, ondervindt vaak problemen bij het afsluiten van een privé-verzekering. Het gaat dan om problemen met een verhoogde premie, uitsluiting van bepaalde kosten of aandoeningen, een wachttijd of een weigering om een verzekering af te sluiten. Nochtans heeft iedereen nood aan behoorlijke en betaalbare financiële bescherming.

Kom op tegen Kanker roept via haar campagne (ex-)kankerpatiënten en naasten op om hun verhaal te delen via deelvandeoplossing.be of via de Kankerlijn op het gratis nummer 0800 35 445. Deze getuigenissen helpen Kom op tegen Kanker om concrete voorstellen voor het beleid uit te werken met de bedoeling de belangrijkste knelpunten weg te werken.

(datum bericht: 2 februari 2019)

Uitnodiging studie

Heb je zin om deel te nemen aan een studie over de centrale rol van de
patiënt in patiëntenvoorkeurstudies? De onderzoekers vragen naar je mening over de betrokkenheid van patiënten in het ontwerp, het verloop en de communicatie van resultaten in patiëntenvoorkeurstudies.

Wat is het doel van deze studie?
De studie wilt de centrale rol van de patiënt een stapje verder zetten: de perspectieven van patiënten integreren in het concept van patiëntenvoorkeurstudies, zodat de resultaten van de studies effectief een nuttige rol kunnen spelen bij het nemen van beslissingen door ‘stakeholders’ over medische behandelingen.

Lees:

Wil je deelnemen aan dit onderzoek? Contacteer Ines Vanbinst, studente Biomedische Wetenschappen aan de KUL, op ines.vanbinst@student.kuleuven.be of 016 37 36 01

(datum bericht: 14 januari 2019)

Onze modeshow in 2018

We organiseerden onze tweede modeshow op donderdag 15 maart 2018.

Dank aan de handelaars die ons hierbij steunden:

logo amoena     AnitaCare_4C_rot_M-web    ALTIJDMOOI_NLLOGOSweb           logo                     lys-logo2            OVH Finaal met ortho          

logo vivantia

(bericht: maart 2018)