Herfstwandeling op 12 december ‘Wandelen van loeiende koeien tot heerlijk Hagelands sap’

Nieuwe datum : 12 december als de coronamaatregelen het toelaten

Op zondag 12 december organiseert EnVie een herfstwandel/babbel/knabbelnamiddag op boerderij RAVOT, Nieuwstraat 15, 3380 Glabbeek.

De ganse namiddag staat in het teken van streekproducten.  We verzamelen op speelboerderij RAVOT . Ons volgend bezoekje is een bio fruitbedrijf appelen en peren.  Hier gaan we al wandelend naartoe (heen en terug totaal 5 km, gewone stevige schoenen volstaan. Indien je het niet ziet zitten om mee te wandelen, mag je altijd wachten op de boerderij.

Genoeg van al dat kijken en luisteren… nu is het de hoogste tijd om op onze stappen terug te keren en de innerlijke mens te versterken met lekkers op de boerderij.

Hoe verloopt de namiddag

13u30 :          ontvangst op speelboerderij RAVOT met een lekker stuk taart en koffie of thee.

14u30 :           rondleiding op de boerderij, wat info over hun werking en het Belgisch wit-blauw rund.

15u15 :           wandeling tussen de boomgaarden en fruitplantages, genieten van de herfstkleuren (heen en terug ongeveer 5 km, gewone stevige schoenen of wandelschoenen volstaan).  Onderweg een verrassende Hagelandse proeverij op “speelse” wijze. Indien je het niet ziet zitten om mee te wandelen, mag je altijd wachten op de boerderij.

16u30 :        een Hagelands aperitiefje met Melkerheihapje.

17u30 :           RAVOT frietjes met sliertjes rosbief van het Belgisch wit-blauw rund en bearnaise mayonaise. Dame blanche met ijs van hoeve  DE PEINWINNING in Bekkevoort.

Voor hen die graag vegetarisch eten, geen enkel probleem, hiervoor zorgen we voor een veggie burger met frietjes en bearnaise mayonaise, maar gelieve dit te noteren bij de inschrijving.

Deze leuke namiddag bieden wij gratis aan voor lotgenoten.  Begeleiders en sympathisanten betalen 30 euro (dranken, buiten aperitiefproevertjes, niet inbegrepen).

Inschrijven via envieleuven@gmail.com met vermelding van de naam lotgenoten en niet-lotgenoten ( vegetarisch )of telefonisch op 0472/673509 en dit voor 1 december.

Inschrijving is pas geldig nadat het verschuldigd bedrag ontvangen werd op rekeningnr BE67 7390 1120 2487 van EnVie vzw, (uiterlijk 16 oktober).

Het aantal inschrijving is beperkt. Alle bezoeken proberen we Coronaveilig te houden en de op dat ogenblik geldende maatregelen ivm afstand en veiligheid zullen dan ook gerespecteerd worden.

Een mals regenbuitje kan ons niet stoppen maar bij bar slecht weer voorzien we een overdekt alternatief voor de wandeling.

Hopelijk hebben jullie er zin in… wij kijken er alvast naar uit!